Normandlaan

Beschrijving

De Normandlaan vormt de centrale as van de "Normandwijk" tussen de Koninginnelaan en de Nieuwpoortsesteenweg. Deze wijk werd kort na 1931 aangelegd naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) en bestaat uit de Lisbloemlaan, de Normandlaan en de Rozenlaan. Van noord naar zuid met gebogen tracé, pleinvormend met Mariakapel nabij Westendelaan; aan westzijde haaks aangelegde doodlopende straten. Bebouwing uit jaren 1930; overwegend alleenstaande villa's, veelal naar ontwerp van hogergenoemd architect; aaneengesloten, modernistisch getinte breedhuizen met voortuintjes nabij Westendelaan.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, MI diverse jaren.
  • Gemeentearchief Middelkerke, "Commune de Middelkerke Quartier Normand, lotissement des terrains, plan d'ensemble", losse plans, 1931.
  • CONSTANDT M., Het Interbellum te Middelkerke. Thema van de "Open monumentendag" 10 september 2000, in Graningate, nr. 79, 2000. (Aanlegplan 1931)
  • VANNESTE A., INGELAERE M., Middelkerke - Zijn geschiedenis - Zijn volk - Zijn tradities - Zijn kerk - Zijn mirakuleus kruis, s.n., 1988, p. 87.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol