Gentstraat

Beschrijving

Korte verbindingsstraat tussen en haaks op Leopoldlaan en Koninginnelaan. Aaneengesloten breedhuizen van twee à drie bouwlagen, onder meer uit eerste kwart van de 20ste eeuw met neoclassicistische inslag en gecementeerde (nummers 4 en 9) of bakstenen (nummers 5 a-b-c , 11) gevelparementen. Tevens lage appartementsgebouwtjes tot vier bouwlagen, onder meer nummer 8 met modernistische inslag naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) uit 1938. Tevens garages met bovenliggend appartement en achterbouwen van Jean Van Hinsberghstraat, onder meer nummer 3 uit 1908 naar ontwerp van architect D. Vereecke (Middelkerke).

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, MI B 47, 09.10.1938 en MI B 4, 1908.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol