Dorpsplein

Beschrijving

Driehoekig, geasfalteerd plein waarop onder meer parking, modern tramhuisje en tramsporen; naar het noordoosten doorlopend als smalle verbindingsstraat naar Zeelaan. Schaarse bebouwing aan zuidzijde met enerzijds kerk met kerkhof en pastorie aan pleingedeelte en garages en achterbouwen van Lombardsijdelaan in straatgedeelte. Aan noordzijde onder meer grotendeels aangepaste wederopbouwbreedhuizen van twee bouwlagen onder zadel- en mansardedaken; bakstenen of gecementeerde gevelparementen (nummers 12 tot en met 22 en 36 tot en met 42).

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol