Bartstraat

Beschrijving

Gelegen in het zuiden van de gemeente deels tussen de Rottebeek en de Grote Nete waar in 1987 in een droogstaande visvijver Romeinse archeologica werden gevonden, onder meer paalresten van een woning, een scherf van een terra sigillata uit Trier, een gekleurd millefioriglas uit het Middellandse Zeegebied, glas uit Keulen, twee ijzeren fibulae, een naald en een silex-pijlpunt uit de vuursteenmijnen van Spiennes.

Lange, gebogen straat door het landelijk gebied op de grens met Berlaar. Van oudsher inplanting van landbouwuitbatingen. De lemen 18de-eeuwse schuur van nummer 21 werd in 1980 overgebracht naar de Hulshoutsesteenweg nummer 24 in Heist-op-den-Berg/Itegem.

• S.W., Gallo-Romeinse woning ontdekt in Kessel, in Het Nieuwsblad, Antwerpen, 30-7-1987, p. 9.

Auteurs: Steyaert, Rita