Nieuwstraat

Behoort tot De Haan-aan-Zee, grondgebied Klemskerke en Vlissegem.

Korte verbindingsstraat tussen de Stationsstraat en de Baron van Caloenlaan (grondgebied Vlissegem) aangelegd in het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Woonstraat met huizen teruggaand tot het interbellum (nummers 32-40) afgewisseld met winkelpanden en kleine appartementsblokken. Ook enkele achterbouwen en garages. Nummer 33 (oorspronkelijk een "Laiterie" zie oude foto) op de hoek met de Baron van Caloenlaan is volgens een gevelsteen ontworpen door de architect Leon Ide (De Haan), wellicht in de jaren 1940-1950.

• SAELENS W., VANDENBERGHE E., Archiefbeelden De Haan Deel II, Stroud (Groot-Britannië), 2002, p. 89.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia