Golfstraat

Beschrijving

Weg die vanaf de Duinenstraat naar de Brusselstraat leidt. De straat dateert van voor de Eerste Wereldoorlog. Ze wordt reeds vermeld in 1911 en was de locatie van het eerste Bredens "appartements­gebouw" zogenaamd "Onze Rust", gebouwd in de jaren 1910-1920. De straat was toen nog een zandweg.

Woningen en appartementsgebouwen, aan noordzijde van de straat in aaneengesloten bebouwing, voornamelijk uit de jaren 1950-1960. Nummers 6-8, rijwoningen uit de eerste decennia van de 20ste eeuw, nummer 6 in traditionele stijl, nummer 8 met geometrisch omlijste bovenhoeken onder geknikt zadeldak.

Aan zuidzijde (half)open en gesloten bebouwing opklim­mend tot de jaren 1920, zie die­per gele­gen nummer 23 met deels bewaarde houten log­gia (wordt afgebroken) en de ge­kop­pelde arbeiderswoningen nummers 41, 43.

Nummer 47 va­kan­tie­tehuis "Ons Volk" teruggaand op het zogenaamd "Rust­oord Ons Volk" van 1925.

• CUYPERS J.M., Bredense straatnamen, in Jaarboek Ter Cuere, 1994, p. 49.