Yv. Serruysstraat

Beschrijving

Korte straat lopend in het verlengde van de Kunstenstraat tussen de Ieperstraat en de Oude Leielaan. Zijstraatje met de magazijnen van de technische dienst van de gemeente.

De basisbebouwing bestaat voornamelijk uit interbellumwoningen van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag van rode of gele baksteen onder platte daken. Verschillende naar ontwerp van G. Boghemans (Menen): nummers 1, 56, 58, 62.

• Stadsarchief Menen, Bouwaanvragen 874.1, reeks A, nr. 2009 en reeks B, nr. 1789, 2030, 2708 en 2784.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie