Schelpenstraat

Beschrijving

Tussen de Castertstraat en de Vagevuurstraat. Hellende tracé. Maakt deel uit van het gehucht Paradijs.
Ter hoogte van het gehucht gegroepeerde rijbebouwing uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken onder meer nummers 24, 34, 42, 98, 104 en 120.
Ook verschillende rijtjes van arbeidershuisjes van één bouwlaag, onder meer nummer 55-59, nummer 61-69, verfraaid door muizentandfries, nr. 82-90 en nummer 108-114, met fraai uitgewerkte bakstenen lijstgevel zie friezen.
Nummers 4-10 en 128-132, twee rijtjes van dwars op straat ingeplante arbeidershuisjes.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie