Molenstraat

Beschrijving

Tussen Violetstraat en Molsebaan, heterogene bebouwing met tegen het centrum lintbebouwing van grotendeels aangepaste arbeidershuizen (onder andere nrs. 26-32, op het kadaster geregistreerd in 1906 en 1907), voorts alleenstaande burgerhuizen uit de 20ste eeuw; nr. 19 uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met siermetselwerk, oorspronkelijk met glas-in-loodramen en halfronde erker onder ijzeren balkonleuning, doch verbouwd in 2001.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Meerhout, schetsen 1906/21 en 1907/28.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n5, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita