Grotekievit

Beschrijving

Oorspronkelijk heidegebied in het noordoosten van Ten Aard, ooit een deel van het Waverwoud. In de Middeleeuwen jachtgebied met paviljoen in het bezit van een Gentse bisschop. In de 19de eeuw, zeker vanaf 1838, eigendom van baron Karel Coppens die hier een grootscheepse ontginningscampagne opzette. Huidige site met grafmonument van baron Coppens, Kievithoeve (nummers 2-3) en Kievithof (nummer 5).

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n5, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita