Kerkplein

Beschrijving

Kerkomtrek, heden ten zuiden en ten oorsten ingesloten. Het huizenblok op de westelijke pleinwand, wordt in 1918 zwaar beschadigd bij het dynamiteren van de kerktoren, en in 1923 gesloopt; in 1948 oprichting aldaar van gedenkzuil. Ten noorden wordt het plein begrensd door de Hoogstraat. Aaneengesloten bebouwing met woonhuizen van drie à vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken met uitzicht uit de eerste helft van de 20ste eeuw en aangepaste muuropeningen. Nummer 5 van 1903 (zie jaarsteen).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol