Brugwachterskade

Beschrijving

De Brugwachterskade is gelegen aan de oude kanaalarm. In 1930-34 werd de Zuid-Willemsvaart rechtgetrokken, zodat het eigenlijke kanaal meer westelijk van de dorpskern kwam te liggen. De oude kanaalarm bleef behouden. Hij werd als natuurgebied beschermd, waarvoor een project werd opgezet tot beheersname voor een periode van 50 jaar. In 1985 werd daarvoor een contract ondertekend tussen de Dienst voor de Scheepvaart en de Stichting Limburgs Landschap, in samenwerking met de Wielewaal, het Groencomité Dilsen en de Geschied- en Heemkundige Kring de Vreedsel te Lanklaar.

• Wandelen in Dilsen-Stokkem, uitgave van het Stadsbestuur Dilsen-Stokkem.