Mouterijstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar de verdwenen mouterij Roelants, ter plaatse van de vermaarde brouwerij "L'Etoile" van Van Velsen (vanaf eind 19de eeuw), gesticht in de eerste helft van de 19de eeuw als brouwerij "De Kroon". Het complex besloeg een uitgebreid terrein tussen Stationsstraat, Kapelstraat en Mouterijstraat. Heden deel uitmakend van een herwaarderingsgebied, erkend in 1983: aan de even zijde bevindt zich het "Woonproject ex-mouterij", ontworpen door de Architectengroep Bornem; eerstesteenlegging 10/4/1987 (zie gedenkplaat).

• S.N., Heemkundig Jaarboek, 1974, nummer 346.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.