Kaleshoek

Beschrijving

Straat van Deinze-Buiten met oorspronkelijk landelijke bebouwing met verspreide hoevetjes met oudere kern (zie landboek) aan de onpare zijde op de kouterrug zelf gelegen (nok parallel aan de straat) onder meer nummer 117 met bewaard linker aandak met vlechtingen en nummer 38, van 1897. De bebouwing aan de pare zijde omvat grotere hoeven met losse bestanddelen gelegen op de dieperliggende percelen aan de rand van de kouter en het alluviaal gebied van de Zeverenbeek. Toegangsweg en ijzeren hek tussen hekpijlers bij het begin van het erf, onder meer nummer 22 met aangepast woonhuis en stal links met bewaarde vlechtingen.