Houtbulkstraat

Beschrijving

Landelijke straat met bochtig tracé doorheen de wijk D'Hout Bulken, van de Dentergemstraat gedeeltelijk parallel met de spoorlijn Deinze-Tielt tot de grens met Aarsele (West-Vlaanderen). Bebouwing met nog enkele oudere doch soms aangepaste boerderijen, ondermeer nummer 6, op de oostelijke zijpuntgevel door middel van ankers gedateerd 1781 doch met vernieuwde gevels en dak, en nummer 17, zogenaamd Axelwalle.

Aanvullende informatie

Op privéterrein, in de nabijheid van Hoeve Axelwalle, staat een bakstenen, gewitte pijlerkapel onder een zadeldak met bekronend ijzeren kruis, voorheen gelegen aan een in onbruik geraakt kerkwegeltje. Rondboogvormige getraliede nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.

• s.n. 1998: Jaarboek van de Kunst en Oudheidkundige Kring van Deinze, Deinze.
Auteurs : Verhelst, Julie