Aarseleweg

Beschrijving

Lange straat van het centrum met een knik in noordwestelijke richting leidend naar Aarsele (West-Vlaanderen). Het begin van de straat, in het eigenlijke dorpscentrum, is nog bebouwd met kleinschalige lintbebouwing van typische dorpshuisjes met één bouwlaag en heden voornamelijk aangepast gecementeerd parement, bijvoorbeeld nummer 1, bakstenen dorpshuisje uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Nummer 83. Zichtbare oude kern uit de 18de eeuw in linker zijpuntgevel met vlechtingen en deels bewaarde jaarankers 17.. en aflijnende geprofileerde daklijst. Nummer 18. Vermoedelijk voorheen een herberg, rechter zijaandak met vlechtingen en jaarankers 1766.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen