Pontstraat

Beschrijving

Dorpsstraat van het Gaston Martensplein in zuidelijke richting tot de Leie, ongeveer parallel met de Staatsbaan. Straatbeeld gedomineerd door nummer 20, klooster en rusthuis van Sint-Vincentius a Paulo en vrije basisschool zogenaamd "Sint-Pietersinstituut" opgericht circa 1878 in een buitengoed; behouden zogenaamd "Baudreefke" naar de Staatsbaan. Neogotische kapel van 1926 (gevelsteen) van het in 1895 opgerichte "hospice" geïntegreerd in nieuwe bouw. Vleugel van de meisjesschool opgetrokken in 1907 behouden aan de Staatsbaan (nummer 190).

• Bijdrage tot de geschiedenis van Zulte, Zulte, 1976, p. 50-51.