Meersstraat

Beschrijving

Vertrekkend aan het Dorp, parallel met de Leie en doodlopend in de Latemse meersen aan het, bij de knik in de Leie ingeplante "vlasveredelingsbedrijf Baetens N.V.", hier opgericht in 1922 als enige nijverheid aan de Leieboorden te Sint-Martens-Latem. Enkele huizen werden hierbij voorzien voor het personeel (nummer 58, 60 eveneens van 1926). Voorts villa's (bijvoorbeeld nummer 6) en kleine buitenverblijven (bijvoorbeeld nummer 16) vanaf begin 20ste eeuw, meestal voorzien van privé-aanlegsteigers.

• VAN DEN ABEELE H., Handel, in Bijdragen tot de geschiedenis der stad Deinze, VI, 1939, p. 93-94.