Noël Schoorensstraat

Beschrijving

Vroegere Kerkstraat, oud dorpscentrum met de voormalige Sint-Amanduskerk waarvan heden enkel de toren rest te midden van het kerkhof, de pastorie en de vroegere dorpsbrouwerij Ide bij de thans verdwenen herberg "De Kroon", op de hoek van de huidige Stationsstraat en het nieuwe Kerkplein. Smalle straat van de voormalige afspanning en stokerij "De Hert" aan de Steenweg, afbuigend naar het vroegere kerkplein en de kruising met de Stationsstraat terug afbuigend naar de Steenweg. Nog overwegend kleinschalige bebouwing met 19de-eeuwse rijhuisjes met één of twee bouwlagen onder zadeldak, met grotendeels aangepaste parementen (onder meer nummers 6-12, 33-43).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen