Lindestraat

Beschrijving

Vrij smal straattracé in bajonetvorm, vertrekkend aan de zuidoostelijke hoek van het Koning Albert I-plein aan de voorzijde van het kerkhof, en eindigend op twee doodlopende zandwegen. Aaneengesloten bebouwing tegenover het kerkhof met voornamelijk breedhuizen van twee bouwlagen uit de 19de eeuw, sommige met nog herkenbare kern van één verdieping uit de 18de eeuw zoals nummers 12-13: gedateerd "Anno 1742" op de gewitte linker zijpuntgevel met muurvlechtingen wijzend op vroegere mansardedak. De meeste voorgevels werden echter aangepast of sterk gemoderniseerd (onder meer nummer 4, de vroegere maalderij De Kraene).

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke