Kloosterstraat

Beschrijving

Onderdeel van de vroegere Oude Brusselse Weg in het dorpscentrum, beginnend bij het Dorpsplein en eindigend bij de Pontstraat. Voornamelijk in het begin van de straat dominerende aaneengesloten bebouwing bestaande uit rijhuizen van twee bouwlagen met een witbepleisterde of beraapte lijstgevel, al den niet verrijkt met stucversiering, uit de tweede helft van de 19de eeuw (nummer 20, 22, 26, 42, 44, 48). Nummer 46 bewaart een driedelige houten winkelraamomlijsting op hardstenen sokkel met vensterbanklijst en bekroond door een versierd hoofdgestel met een centraal, gebogen fronton.

Auteurs: Verbeeck, Mieke