Pontweg

Beschrijving

Van west naar oost verlopende straat, van de Gentsebaan tot het kruispunt met de Stationsstraat en Legen Heirweg, oorspronkelijk leidend naar de pont van Gavere. Doorsneden door de Luxemburgstraat en de spoorlijn Gent-Oudenaarde. Pittoreske Sint-Martinuskapel op het kruispunt met de spoorlijn en de Prosper Heysestraat. Nog sporadische oudere landelijke bebouwing tussen recente open bebouwing.

Bron: BOGAERT C. & VERBEECK M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke