Gentweg

Beschrijving

Zijstraat van de Leenstraat, in zuidelijke richting leidend naar Gavere. De linker straatzijde vanaf het kruispunt is volledig ingenomen door het kasteeldomein "Borgwal" omgeven door een hoge bakstenen muur met ingebouwde neogotische kapel.

Aansluitende kerk met omringend kerkhof rechts ervan. Op de scheiding van het kasteeldomein en kerkhof; op linker hoek, bakstenen bergplaats van het kerkhof met opmerkelijke voorpuntgevel bezet met rotsblokken als rest van de vroegere herberg "In de Rotse", komende tot tegen het kerkhofhek en gedeeltelijk afgebroken bij het vergroten van de kerk in 1897. Aan de rechter straatzijde bevinden zich enkele hoeven, de school en pastorie tegenover de kerk.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke