Dorpstraat

Beschrijving

Oost-west verlopende straat in het dorpscentrum met onder meer de Sint-Pietersbandenkerk met omringend kerkhof, de ommuurde pastorie, de school en dienstencentrum, de voormalige brouwerij De Ronne met feestzaal "Het Brouwershof" en een kleinschalige bebouwing met grotendeels bewaarde oude kern doch veelal aangepaste parementen (onder meer nummers 5-7, 9, 14, 16, 17). Nummer 14 was voorheen café "In het gemeentehuis" en deed tot 1951 dienst als gemeentehuis. De oude kern is nog zichtbaar in de linker zijpuntgevel met sporen van muurvlechtingen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke