Aalbroekstraat

Beschrijving

Straat met dalend straatniveau die de verbinding vormt tussen het hoger gelegen dorpscentrum en de wijk Aalbroek op de grens met Gavere, naar het Scheldedal toe. Aanvankelijk slechts sporadisch bebouwd en voornamelijk de laatste jaren toegebouwd met lintbebouwing en alleenstaande huizen.

Tussen nummer 47 en 55, in een veldweg met enkele huisjes, in de afsluitingsmuur opgenomen gewitte bakstenen kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw, gebouwd in 1865 door Sophie Van Deguchte. Voorpuntgevel met rondboognis en groengeschilderd getralied ijzeren deurtje met jaartal 1865 en M.A.-initialen. Bekronend ijzeren kruis.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke