Jan Van Droogenbroeckstraat

Beschrijving

Oude straat in het dorpscentrum tussen Kerk- en Heidestraat, voorheen zogenaamde "Botermelkstraat"; huidige naamgeving naar de lokale schrijver Jan Van Droogenbroeck, beter gekend als Jan Ferguut (1835-1902).

In 1809 werden ophogingswerken uitgevoerd omwille van de talrijke overstromingen bij regenweer; de bebouwing, veelal burgerhuizen van één of twee bouwlagen klimt minstens op tot de eerste helft van de 19de eeuw, doch oudere kernen zijn zeker niet uitgesloten, zie nummer 2 met steile dakhelling en muurvlechtingen in de zijpuntgevel.

• HERTSENS Y., Geschiedenis van Sint-Amands, Sint-Amands, 1987, p. 241.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle