Dries

Beschrijving

Oud straattracé op de wijk Dries, voorheen ook "Berken Drieschstraat" geheten. De zogenaamde "beirendriesch" of "bergdriesch" stond via de huidige Loveldstraat in verbinding met de kleinere Muizendries. Aanvankelijk was de "beirdriesch" een driehoekig plein op een lichte verhevenheid waarvan de afbakening overeenstemde met de Leegrede, een deel van de Driesstraat en Kleine Driesstraat. Al in begin 18de eeuw kwam er losse bebouwing geconcentreerd rondom de dries voor. Verderop, richting Laarne, vrij goed bewaard landelijk karakter van de omgeving met vrij verspreide hoevebouw: verscheidene geheel of gedeeltelijk gemoderniseerd of gerenoveerd en veelal opklimmend tot de 18de eeuw(nummer 21, 23, 25, 27).

Auteurs: Verbeeck, Mieke