Langemunt (Nevele)

Beschrijving

Gedeelte van de eigenlijke dorpskern, van de Kortemunt en de Markt gescheiden door het midden 19de eeuw gegraven Schipdonkkanaal. Leidend naar Vosselare. Bij het recent verbreden van de vaart en het aanbrengen van nieuwe bruggen verdwenen de eerste huizen (voornamelijk daterend uit de eerste helft van de 20ste eeuw) en een aan de vaart gelegen 19de-eeuwse brouwerij. Het straatbeeld bewaart nog grotendeels haar 19de-eeuws uitzicht, wel verloren de vele herbergen en winkels hun commerciële functie.

Auteurs: Lanclus, Kathleen