Landegemdorp

Beschrijving

Straat afhellend naar het Schipdonkkanaal. De in 1980 geopende nieuwe brug schaadt door zijn grootschalige pretenties het dorpsbeeld. De dorpskern werd zwaar beschadigd tijdens de beschieting van 1918 en de bombardementen in 1940, waarbij de pas na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwde kerk volledig vernield werd. Recentere verbouwingen vervolledigen het vernieuwde uitzicht van deze oude dorpskern. Slechts nummer 3-4 getuigt van de vroegere bebouwing.

Bron: LANCLUS K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen