Bellemdorpweg

Beschrijving

Gelegen op de rand van het vroegere Bulskampveld. Kleine dorpskern rondom een ongeveer driehoekig kruispunt met de parochiekerk naast het domein van het kasteel van Bellem (Mariahovelaan) en de pastorie; gelegen aan een beboomd pleintje, een parkeerplaats en een Heilig Hartmonument. De 19de-eeuwse dorpspomp is overgeplaatst naar het kasteelpark. Verderop naar Aalter toe, enkele oude dorpswoningen of huisjes met oude kern. Tot voor enkele jaren was de rechthoekige omgrachting nog zichtbaar van het verdwenen "Kerkegoed", een hoeve reeds vermeld in de 16de eeuw en gelegen achter het oude wethuis, en een klein gedeelte van de grillige walgrachten rondom het in 1922 gesloopte "kasteel Stuivenberge" met neerhof.

Auteurs: Lanclus, Kathleen