Nederrij

Beschrijving

Ten noorden van de stadskern gelegen straat met het Sint-Elisabethgasthuis en het Hof Le Paige, voorts heterogene lintbebouwing onder meer opklimmend tot het tweede kwart van de 20ste eeuw (nummers 28, 30 en 44, nummer 117 gesigneerd J. De Wit). Vanaf nummer 66 tot nummer 86 kleinschalige bebouwing.

Op het einde van de straat: stadsgezicht met het Sint-Elisabethgasthuis, een feodale motte in een meander van de Nete en de woningen over de Kleine Nete namelijk het Hof Le Paige en nummer 98 met omringende tuinen.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita