de Paepestraat

Beschrijving

Sterk gebogen straat tussen de Bovenrij en de Herenthoutseweg. Lintbebouwing bestaande uit aangepaste en recente rijhuizen van één tot twee bouwlagen, voorts kleinschalige arbeiderswoningen van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw (nummers 25-27, 61-69).

Doorgaans bakstenen lijstgevels met hier en daar decoratieve elementen zoals anderskleurige banden en afsluitende baksteenfriezen, getoogde of rechthoekige muuropeningen al dan niet met vernieuwd schrijnwerk. Nummer 27 met bepleisterde en beschilderde lijstgevel met imitatievoegen en muurankers.

Auteurs: Steyaert, Rita