Stationlei

Beschrijving

In de 18de eeuw zogenaamd de Lindedreef, een kleine, doodlopende zandweg. Thans de verbinding tussen de Herentalse steenweg en het station. De linkerzijde wordt nagenoeg volledig ingenomen door het domein van het kasteel van Bouwel, een waardevol cultuurlandschap met een indrukwekkende dreef die de verbinding vormt tussen het dorpscentrum en het kasteel.

Rechts bevindt zich de monumentale "Bouwelschrans" met bewaarde omgrachting (nummer 42).

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n3, Brussel - Turnhout.