Vispluk

Beschrijving

Vrij lange straat ten noordoosten van de dorpskern. De zogenaamde Kasteeldreef en Hoevedreef, beide doorheen het bospark dat kasteel de Borrekens omringt, maken officieel deel uit van deze straat. Het kasteel en zijn annexen zijn gelegen langsheen deze dreven.

De Kasteeldreef vormt trouwens de rechtstreekse verbinding tussen de Sint-Pieterskerk en het kasteel, een duidelijke verwijzing naar de vroegere samenhang tussen wereldlijke en kerkelijke macht.

Aanvullende informatie

Sedert december 2016 maken de Kasteeldreef en Hoevedreef niet langer officieel deel uit van Vispluk. Beide dreven zijn nu officiële straten respectievelijk Lindendreef en Pachtersdreef.

Auteurs : Kennes, Hilde