Kerkstraat

Beschrijving

Gelegen in het centrum tussen de Markt en de viersprong Kempenlaan, Molenstraat, Guldenpad en Kuiperstraat. Ten dele erkend als herwaarderingsgebied bij Besluit van de Vlaamse Executieve van 30 maart 1983. De daarmee gepaard gaande dorpskernvernieuwing werd gerealiseerd in het voorjaar van 1992.

• Administratie voor Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg, Bestuur voor Monumenten en Landschappen, Afdeling Antwerpen, Dossier A/0917.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n3, Brussel - Turnhout.