Houtelweg

Beschrijving

In het noorden van de gemeente gelegen weg, eertijds enkel dienstdoend als toegang tot de Houtelhoeve, en genoemd naar het gelijknamige gehucht. Huidige aanleg uit de tweede helft van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw.

De vroegere Houtelhoeve zou teruggaan op een tempeliershoeve, later tiendenschuur van de Antwerpse Sint-Michielsabdij. In de 18de eeuw bezat de hertog een drietal hoeven op Houtel.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet