G. Gezellelaan

Beschrijving

Vrij brede, deels beboomde, baan die het centrum van Puurs verbindt met de dorpskern van Kalfort. Gevarieerd straatbeeld met afwisselend lintbebouwing en alleenstaande villa's, voornamelijk uit de 20ste eeuw; voortuinen voornamelijk aan de zuidelijke straatzijde en tegen Kalfort. Enkele panden mogelijk met kern uit de 19de eeuw met vernieuwde voorgevel (nummers 51-55, 91-93). Verscheidene woningen opklimmend tot het tweede kwart van de 20ste eeuw onder meer nummers 32, 34, 36 en volgende en nummers 64 tot 72. Opgeknapte nummer 14 met deels behouden neorenaissance-getinte winkelpui uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita