Lindendreef

Beschrijving

Kaarsrechte verbindingsweg tussen kerk en kasteel, aangelegd op een verhoging of dam, dwars door de vallei van de Kasteelbeek; tot 1817 privé-weg. Reeds voorkomend op het panorama van Hoogstraten van 1564, tot 1603 beplant met eiken, nadien met linden; de oudste benaming was "Dijk", vanaf 1634 "Lindendijk". In de 18de eeuw door de hertog opnieuw met olmen en beuken beplant tot circa 1850, daarna met vier rijen beuken en linden tot 1955. Gerooid en vervangen door twee rijen linden.

Huidige naamgeving in 1967, afgekort ook zogenaamd "Dreef". Vrijstaande en gekoppelde eengezinswoningen met voortuin, opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw. Concentratie van burgerhuizen uit de jaren 1930.

Auteurs: Plomteux, Greet