Koning Albert I-park

Beschrijving

Rechthoekig park gelegen achter het stadhuis, begrensd door de Ontmijnersstraat, de Scharphoutdreef en de Zuidlaan. Groen park met struiken en bomen, enkele petanquebanen en een ontspanningszaal, waarin talrijke beeldhouwwerken, onder meer een bronzen buste van Albert I op arduinen voetstuk.

Verder: "De Krijger" van H. Minnebo, een houten ongesigneerde sculptuur, "Blauwe Vogel" van G. Holmens, "Moeder en kind" van G. Allary, "Constructie" van F. Vonck, "De President" van H. Lannoye en "Vrouw" van P. Baeteman.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise