Leopoldpark

Beschrijving

Park gelegen ten oosten van de haven, begrensd door de Franchommelaan, de Leopoldstraat, de De Smet de Naeyerlaan en de Havenstraat, waar het park van de wind afgeschermd wordt door de "paravent" (zie Haven). Aangelegd in 1894-1897 als "Lusthof" of "Botanieke Hof" volgens plannen van tuinbouwmeester Vander Swaelmen (Brussel) en verbeterd door tuinbouwkundige Van Lil (Vorst, Brussel). In 1900 is er een "Schuttersperse" in het park aanwezig. In 1920 legt de gemeente er tennisbanen aan; in 1931 bouwt men er de eerste chalet met minigolf. Park nu nog steeds als dusdanig in gebruik.

• VAN RIJSSEL A., Blankenberge in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1972, nummer 47.
  • VAN RYSSEL C., Blankenberge, van herberg tot restaurant, Brugge, 1995, p. 56.