Verstraetehelling

Beschrijving

Vierde helling aan de oostzijde, tussen de Graaf Jansdijk en de Zeedijk. Naamgeving naar marineschilder T. Verstraete (1851-1907) die vaak te Blankenberge verbleef. Blankenberge heeft veertien toegangen naar de Zeedijk, drie ervan zijn stenen trappen, de overige toegangen worden opritten of hellingen genoemd. Ze worden aangelegd in de tweede helft van de 19de eeuw en zijn nu grotendeels bebouwd met appartementsgebouwen uit de tweede helft van de 20ste eeuw, aansluitend bij de Zeedijk. Linker zijde wordt gedomineerd door de wand van "Hotel de la Providence" (zie Zeedijk nummer 193). Aan de rechterzijde, hoekblok van burgerhuizen op de hoek met de Graaf Jansdijk.

• BILE E., De straatnamen van Blankenberge, oorsprong en betekenis, Blankenberge, 1988, p. 196-197.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise