Mingerslaan

Beschrijving

Korte verbindingsstraat tussen de J. de Troozlaan en de Koninginlaan. Naamgeving naar Brusselse grondeigenaar Marcel Mingers, grondeigenaar in het oostkwartier. Tracé reeds aangegeven als "rue nouvelle" op het verkavelingsplan van 1889 rond de nieuwe Sint-Rochuskerk, doch als dusdanig nog niet aangeduid op de in 1911 herziene kaart van het Militair Cartografisch Instituut. Aaneengesloten bebouwing van burgerhuizen meestal met voorlanden, uit de jaren 1910, 1920 en 1930. Drie bouwlagen onder platte of zadeldaken, Volgens de periode met inslag van de art-decostijl of van de nieuwe-zakelijkheidstijl, markerende erkers en bow-windows. Beeldbepalende hoekpanden, zie nummer 1.

• BILE E., De straatnamen van Blankenberge, oorsprong en betekenis, Blankenberge, 1988, p. 117-118.
  • BOTERBERGE R., De Sint-Rochuskerk te Blankenberge, Blankenberge, 1991, p. 42.