Vooruitgangsstraat

Beschrijving

Tussen Westdijk en Overwinningstraat, aangelegd door Louis De Naeyer in 1892-1893, in 1920 tot aan de Captain Trippstraat verlengd met de voormalige Geerhoek. Oudste deel in de volksmond zogenaamd Nieuw Root, naar de woningen die De Naeyer hier liet oprichten.

Lintbebouwing van arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van circa 1900. Bakstenen lijstgevels met steekbogige muuropeningen, doorlopende druiplijsten en banden van gesinterde baksteen, opgetrokken volgens spiegelbeeldschema. Diverse panden aangepast: parement, muuropeningen, houtwerk.

Auteurs: Steyaert, Rita