Charles Huysstraat

Beschrijving

Gebogen straat tussen de Evendijk-West en de B. Vandammestraat, ten zuiden van laatstgenoemde straat nog verder lopend in een kort doodlopend stukje. Getrokken in het eerste kwart van de 20ste eeuw. In 1930 genoemd naar Charles Huys (1846-1936), burgemeester van Uitkerke van 1910 tot 1921. Bebouwing bestaande uit kleine (arbeiders)huizen van het eerste kwart van de 20ste eeuw en het interbellum, vaak met gecementeerde gevels, voorbeeld nummers 7-11, lijst en trapgevels van de jaren 1930, nummer 7 gedateerd "Anno 1932", nummer 11 "1932".

• Bilé E., De straatnamen van Blankenberge, oorsprong en betekenis, Blankenberge, 1988, p. 84.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise