Pastoriestraat

Beschrijving

Korte licht gebogen straat tussen ten noorden de Oude Bruggeweg en ten zuiden de Brugsesteenweg. Tot 1977 "Kerkstraat" genaamd. Pas in het derde kwart van de 20ste eeuw aangelegd naar aanleiding van de heroprichting van de Sint-Michielsparochie van Roksem in 1962 en de bouw van de nieuwe kerk circa 500 meter ten oosten van de oude Romaanse bedeplaats (zie oude Bruggeweg). Is centrale as van de verkaveling (villawijk) die ontstaat tot uitbouw van een wooncentrum rond de kerk, zie ten westen de Haver-, Gerst- en Roggestraat (1978); ten oosten de Tarwestraat (1986).

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda