Hillenweg

Beschrijving

Landelijke weg die vanaf de Paddegatstraat naar het oosten loopt, langs de grens met Zerkegem. Vanaf " 't Riethof", een 18de-eeuwse hoeve met bergschuur, is de weg een onverhard voetpad, doodlopend aan de snelweg (A 10), maar voor de aanleg daarvan doorlopend tot aan het kanaal Plassendale-Oostende. Behoort tot het historische stratenpatroon van het landelijke Ettelgem. Wordt op een kaart van 1790 aangeduid als "de hellewegh", waarvan de huidige naam een afgeleide kan zijn; in de volksmond wordt de weg ook "Hellegatstraat" genoemd. Tot eerste helft 20ste eeuw was " 't Riethof" de enige bebouwing langs de weg. Nu verder nog een bedrijf.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda