Tisseltsesteenweg

Beschrijving

Rechte baan van aan Oude Dendermondsesteenweg/Captain Trippstraat richting Tisselt, eindigend even voor de onvoltooide expressweg.

Vrij open bebouwing met burgerhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw en later. Aan oostzijde inplanting van ziekenhuis Ten Bosch (1988) op de plaats van het in 1974 gesloopte Hospice De Naeyer, in 1908 opgericht door mevrouw L. De Naeyer. Aansluitend bejaardentehuis Berkenhof I (1966) en II (1972); aan westelijke straatzijde woonwijk voor bejaarden zogenaamd Wilgenhof naar ontwerp van J. Schaerlaken en J. Faes van 1966, uitgebreid in 1971.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Commissie van Openbare Onderstand, Willebroek, Bejaardencentrum Wilgenhof, dossiers 1, 2, 3 en 5.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Mechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita