J. Vande Puttelaan

Beschrijving

Straat met een recht tracé vanaf de Koning Albert I-laan tot de Oude Steenweg. Huidige naamgeving in 1946 naar Jeanne Vandeputte (1907-1930), dichteres die een deel van haar leven te Blankenberge doorbracht. Aaneengesloten bebouwing van huizen/appartementen van twee à drie bouwlagen onder platte daken, vanaf de jaren 1960-1970. Nummer 48, met natuurstenen parement. Uitlopend op site van Bloso, in 1965 opgericht als stedelijk sportstadion in het zuidoostkwartier van de stad. Ontwerp door de Brusselse Groep Meno (architecten A. Van Acker, Brussel en J. Lauwereyns, Brugge). In 1969 wordt er een zwembad/instructiebad aan het complex toegevoegd (architect A. Van Acker).

• Anonymus, Zwem- en rekreatiecentrum "De Noordzee" officieel geopend, Info Blankenberge, nummer 45, jaargang 5, 1976, p. 12-15.
  • BILE E., De straatnamen van Blankenberge, oorsprong en betekenis, Blankenberge, 1988, p. 181-182.
  • BILE E., Blankenberge. Een rijk verleden, een schone toekomst, Blankenberge, 1971, p. 214-215.