Bekestraat

Beschrijving

Gebogen straat vanaf de Ettelgemsestraat en overlopend in de Nieuwstraat. Benaming van de straat omdat de noordelijke helft de loop van de Stedebeek volgt. Teruggaand op landweg waarlangs in de middeleeuwen de omwalde residentie van de Heren van Oudenburg gesitueerd was. Van oorspronkelijke landelijke bebouwing zijn enkele lage arbeidershuisjes uit de tweede helft van de 19de eeuw en één kleine hoeve bewaard (nummer 18); in de tweede helft van de 20ste eeuw verder aangevuld met losstaande woningen.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda