Tjollevelddreef

Beschrijving

Oorspronkelijk kasteeldreef getrokken dwars door het zogenaamd Tjolleveld door F. de Jauche, heer van Ayshove en graaf van Kruishoutem in 1675. Bij het rechttrekken en kasseien van de steenweg Deinze - Oudenaarde in 1779-80 opgenomen in het tracé met plantrecht voor de graaf. In 1821 heraangeplant met linden. In 1939 geasphalteerd met behoud van de linden. In 1953 plantrecht en bomen verkocht aan de gemeente; eind 1999 bomen gerooid.

• GOEMINNE J., Bijdrage tot de geschiedenis van Kruishoutem, in Bijdragen tot de geschiedenis der stad Deinze en van het land aan Leie en Schelde, XXII, 1955, p. 140-154.